Zoon topcrimineel ‘Bomber’ groep Kinahan uitgeleverd na aanhouding op vliegveld Malaga

Jack Kavanagh, de 24-jarige zoon van de beruchte crimineel Thomas ‘Bomber’ Kavanagh, is door Spanje uitgeleverd aan het Verenigd Koninkrijk in verband met beschuldigingen van wapendelicten.

Kavanagh, een belangrijke speler binnen de Kinahan-georganiseerde misdaadgroep, werd gearresteerd in mei 2023 op de luchthaven van Malaga. Hij was op weg van Dubai naar Turkije toen de Spaanse Nationale Politie hem oppakte.

Encrochat-bewijs

De arrestatie kwam voort uit een onderzoek van de Britse National Crime Agency (NCA), die berichten op het versleutelde platform Encrochat onderschepte.

Kavanagh wordt verdacht van betrokkenheid bij de levering en handel in vuurwapens, een ernstige aanklacht die vaak in verband wordt gebracht met georganiseerde misdaad.

Internationale samenwerking

De NCA benadrukt dat de samenwerking met internationale opsporingsdiensten essentieel is om criminelen te vervolgen, ongeacht waar ze zich bevinden.

De arrestatie van Kavanagh is volgens een woordvoerder van de autoriteiten een duidelijke boodschap aan criminelen die denken dat ze kunnen ontsnappen aan gerechtelijke vervolging. Hij zal op 1 november voor de Old Bailey verschijnen, waar hij terecht zal staan voor de beschuldigingen.