Voetbal
Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Twaalf personen in beeld voor geweld na wedstrijd FC Dordrecht-ADO Den Haag

Na afloop van de wedstrijd tussen FC Dordrecht en ADO Den Haag op 17 augustus zijn er ongeregeldheden ontstaan, waarbij toeschouwers van beide teams elkaar in de bufferzone opzochten en met elkaar op de vuist gingen.

Eén ADO-supporter raakte daarbij ernstig gewond. De politie startte een onderzoek naar de mishandeling en heeft inmiddels drie verdachten aangehouden.

Vechtpartij na het eindsignaal

Direct na het eindsignaal trokken sommige toeschouwers aan de hekken van het stadion, die uiteindelijk bezweken. In de bufferzone kwamen de supporters van beide teams met elkaar in confrontatie. De Mobiele Eenheid (ME) moest ingrijpen om de groepen uit elkaar te halen. Tijdens de onrust werd één ADO-supporter door Dordtse fans afgezonderd en zwaar mishandeld.

Aanhoudingen en verhoren

De politie arresteerde vorige week drie verdachten, twee mannen van 27 en 39 jaar uit Dordrecht en een 22-jarige man uit Giessenburg. Daarnaast zijn negen andere verdachten op het politiebureau ontboden voor verhoor. Na verhoor zijn alle verdachten vrijgelaten met een gedragsaanwijzing.

Stadionverboden en verder onderzoek

De verdachten hebben een gedragsaanwijzing gekregen die hen verbiedt om gedurende 90 dagen in de buurt van het stadion te komen op wedstrijddagen. Na deze periode zal FC Dordrecht hen een stadionverbod opleggen. Het politieonderzoek is nog niet afgerond en verdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.