Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Astrid Holleeder gaat luisteraars adviseren in ochtendshow Qmusic dochter Miljuschka

Astrid Holleeder krijgt binnenkort haar eigen adviesrubriek in de populaire ochtendshow van Qmusic, gepresenteerd door haar dochter Miljuschka Witzenhausen.

In de nieuwe rubriek, getiteld Aan Astrid, kunnen luisteraars vragen stellen waarop Holleeder haar advies zal geven. Het segment wordt onderdeel van de ochtendshow die Witzenhausen momenteel samen met Mattie Valk presenteert.

Advies van Astrid

Miljuschka Witzenhausen, die tijdelijk de plaats van Marieke Elsinga inneemt vanwege haar zwangerschapsverlof, vindt haar moeder de perfecte persoon voor deze rol. Ze roemt haar om haar wijsheid en scherpzinnige inzichten, eigenschappen die haar geschikt maken om advies te geven aan luisteraars met allerlei vragen.

Leven onder de radar

Astrid Holleeder is bij het grote publiek vooral bekend geworden vanwege haar getuigenis tegen haar broer, Willem Holleeder, in de rechtszaak rondom diens criminele activiteiten. Sinds haar getuigenis in 2015 leeft ze onder strikte beveiliging en kan ze haar dochter niet meer in het openbaar ontmoeten vanwege de bedreigingen die op haar leven rusten.

Succesvolle schrijfster

Naast haar adviesrol heeft Astrid Holleeder ook naam gemaakt als schrijfster. Haar boek Judas uit 2016, waarin ze haar kant van het verhaal vertelt over haar familie en haar broer Willem, werd een bestseller. Andere bekende werken van haar hand zijn Dagboek van een getuige (2017) en Familiegeheimen (2019).

Eerste uitzending

De eerste keer dat Astrid haar advies gaat delen met de luisteraars van Qmusic is in de uitzending van Mattie & Miljuschka op donderdag. Dit wordt een moment waar veel luisteraars reikhalzend naar uitkijken.