Grote hoeveelheden drugs, cash en auto’s in beslag bij invallen drugshandel België

De onderzoeksrechter in Leuven heeft zes personen, waaronder vijf mannen tussen de 20 en 46 jaar en een 23-jarige vrouw, aangehouden na verschillende inbreuken op de drugswetgeving. Dit omvatte de verkoop van cocaïne en cannabis.

Criminele groepering blootgelegd

Na intensief recherchewerk van de Lokale Onderzoeksdienst van de politiezone Getevallei kon een criminele organisatie worden geïdentificeerd die vermoedelijk sinds november 2023 actief was in de verkoop van cocaïne en cannabis in de regio van Tienen, Hoegaarden en omgeving.

Op maandag 17 juni werd er een gerechtelijk onderzoek gestart wegens bezit en verkoop van verdovende middelen binnen het kader van een criminele vereniging.

Huiszoekingen en inbeslagnames

De onderzoeksrechter gaf de nodige huiszoekingsmandaten uit, wat leidde tot vijf huiszoekingen op woensdag 18 september in Boutersem, Hoegaarden en Tienen.

Tijdens deze operaties werden aanzienlijke hoeveelheden contant geld, cocaïne, cannabis en twee voertuigen in beslag genomen. De huiszoekingen resulteerden in de arrestatie van zes personen.

Ontkenning en verdere procedure

De verdachten ontkennen of weigeren te spreken over hun betrokkenheid bij de drugshandel tijdens hun verhoor. Op donderdag 19 september werden zij voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Leuven, waar vijf van hen, vier mannen en één vrouw, werden aangehouden en overgebracht naar de gevangenis. Een 26-jarige man uit Hoegaarden werd aangehouden onder de voorwaarden van elektronisch toezicht. De raadkamer heeft op dinsdag 24 september hun aanhouding bevestigd en verlengd met één maand.

Voortzetting van het onderzoek

De Lokale Onderzoeksdienst van de politiezone Getevallei zal het onderzoek voortzetten onder leiding van de onderzoeksrechter, met als doel de omvang van de criminele activiteiten verder in kaart te brengen en eventuele andere betrokkenen te identificeren.