Foto ter illustratie. © Pexels

120.000 euro cash en twee mannen in Eindhoven gepakt voor handel in illegale sigaretten

Op 7 oktober heeft de FIOD (Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst) twee mannen van 55 en 63 jaar uit Eindhoven aangehouden.

De verdachten worden beschuldigd van het voorhanden hebben van onveraccijnsde sigaretten. In het kader van het onderzoek zijn ook twee vrouwen van 40 en 53 jaar uitgenodigd voor verhoor.

Doorzoekingen en beslaglegging

De autoriteiten hebben doorzoekingen uitgevoerd in de woningen van de verdachten, een nabijgelegen schuur, een chalet in Soerendonk, een loods in Veldhoven en een garagebox in Oss. Daarnaast hebben de Belgische autoriteiten een loods in België doorzocht.

Tijdens deze acties is er beslag gelegd op een aanzienlijke hoeveelheid illegale sigaretten: meer dan 1 miljoen stuks, naast 120.000 euro aan contant geld. Ook zijn er drie bestelbusjes, pepperspray, een taser, hennep, hasj, erectiepillen, vapes en een jammer in beslag genomen.

Aanleiding van het onderzoek

Het onderzoek werd opgestart na anonieme informatie over de mogelijke verkoop van dozen sigaretten vanuit een schuur achter een woning. Tijdens het onderzoek constateerde de FIOD dat diverse personen met lege handen de woning bezochten en met plastic tassen, vermoedelijk gevuld met sigaretten, vertrokken. Dagelijks werden er met bestelbusjes mastercases (dozen met 50 sloffen sigaretten) bij woningen en op parkeerplaatsen afgeleverd.

Illegale sigaretten in opslagplaatsen in Nederland en België

De illegale voorraad sigaretten was verdeeld over verschillende opslagplaatsen in Nederland en België. De vrouwen van de verdachten worden ook verdacht van medewerking aan de verkoop van deze illegale sigaretten. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket, dat zich richt op de bestrijding van georganiseerde misdaad en belastingfraude.