Onderzoek naar schietpartijen in Doetinchem en mogelijke links ’in volle gang’

Het onderzoek naar de twee schietincidenten in Doetinchem, die deze maand hebben plaatsgevonden, is nog in volle gang.

Hoewel er al twee aanhoudingen zijn verricht, sluit de politie nieuwe aanhoudingen niet uit. Mensen die informatie of beelden hebben over de incidenten worden aangespoord om deze te delen met de politie of via Meld Misdaad Anoniem.

Eerste schietincident op Verzetslaan

Op maandagavond 1 oktober ontving de politie een melding van een schietincident ter hoogte van de Verzetslaan. Bij dit incident raakte een persoon gewond, maar deze verkeert niet in levensgevaar. De politie heeft twee inwoners van Doetinchem aangehouden: een 19-jarige en een 45-jarige man. De rechter-commissaris heeft hen in bewaring gesteld in het belang van het onderzoek.

Tweede schietincident op Mackaylaan

In de nacht van 6 op 7 oktober werd een woning aan de Mackaylaan beschoten. Gelukkig raakte niemand gewond. Voor dit tweede incident zijn tot nu toe geen aanhoudingen verricht. Het is inmiddels duidelijk dat dit schietincident een verband heeft met het eerdere incident op de Verzetslaan.

Doorzoekingen in Doetinchem

Afgelopen woensdag vonden er doorzoekingen plaats op vier locaties in Doetinchem in verband met beide schietincidenten. De politie kan momenteel echter niet ingaan op de resultaten van deze doorzoekingen of de details van de incidenten, gezien het nog lopende onderzoek.

Onjuist verband met drugslab in Ulft

Er circuleren geruchten dat de schietincidenten verband houden met de vondst van een mogelijk drugslab in Ulft. De politie heeft deze geruchten ontkracht en bevestigd dat er geen verband is tussen de schietincidenten en de drugslab.

Getuigen en beelden blijven welkom

Naast het formele politieonderzoek is informatie van getuigen van groot belang. De politie roept iedereen met relevante informatie of beeldmateriaal op om dit te delen, hetzij via de officiële kanalen van de politie of anoniem via Meld Misdaad Anoniem.