Man aangehouden na geweld en mishandeling politieagenten in sporthal

In Zwanenburg is op 9 oktober een man aangehouden die verdacht werd van drugsbezit. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich heftig en mishandelde hij twee politiemensen.

Incident in sporthal

Rond 18.50 uur ontving de politie meldingen dat de man zich al enige tijd had opgesloten in het toilet van een sporthal. Toen twee agenten hem aanspraken, toonde de man drugs, maar liep daarna weg. Bij het staande houden viel hij de agenten aan. Een van de agenten raakte hierbij gewond, met spierblessures en een hersenschudding als gevolg.

Aanklacht en dank aan omstanders

De 40-jarige man uit Amsterdam is onder controle gebracht en naar het politiebureau gebracht. Hij wordt verdacht van bezit van harddrugs, weerspannigheid, weigering om een bloedproef te ondergaan, en heling van een fiets.

Teamchef Haarlemmermeer, David van Eijndthoven, sprak zijn waardering uit voor de omstanders die de politie hielpen: “Goed dat omstanders de collega’s hielpen, hier zijn we heel dankbaar voor. Dat dit uitgerekend in de Week van de Veiligheid gebeurt, is extra treurig.”