Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Twee mannen aangehouden voor brandstichtingen en explosie in Den Haag en Rijswijk

Op donderdag 10 en vrijdag 11 oktober heeft de politie twee mannen gearresteerd die verdacht worden van betrokkenheid bij twee brandstichtingen en een explosie.

Deze incidenten vonden plaats op maandag 7 en dinsdag 8 oktober in Den Haag en Rijswijk. De verdachten zitten momenteel vast en worden verhoord.

Brandstichting en explosie aan de Chicagostraat

Op maandag 7 oktober werd in de vroege ochtend een brand gesticht bij een woning aan de Chicagostraat in Den Haag. Een nacht later vond er op dezelfde locatie een explosie plaats. De politie onderzoekt of er een verband is tussen beide gebeurtenissen.

Brandend voorwerp in de Herenstraat, Rijswijk

Op maandagochtend 7 oktober werd er een brandend voorwerp tegen een bedrijfspand aan de Herenstraat in Rijswijk aangetroffen. Hoewel het pand slechts lichte schade opliep, beschouwt de politie dit incident als onderdeel van de serie gewelddadige aanvallen.

Verdachten in beperkingen

Na een uitgebreid onderzoek wist de politie de twee verdachten te identificeren. Op donderdag 10 oktober werd een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De volgende dag, vrijdag 11 oktober, werd een 23-jarige man uit Den Haag gearresteerd.

Beide verdachten zitten in volledige beperkingen, wat inhoudt dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Het onderzoek naar de toedracht van de incidenten gaat verder.