Opnieuw explosief tot ontploffing gebracht bij pand geldwisselkantoor Suri-Change (nu in Den Haag)

Opnieuw is er een explosief tot ontploffing gebracht bij een pand van geldwisselkantoor Suri-Change.

In de nacht van zondag 28 op maandag 29 mei heeft zich een explosie voorgedaan bij een geldwisselkantoor aan de De Heemstraat. Hoewel de schade beperkt bleef tot de voordeur van het pand, heeft de knal voor onrust gezorgd in de buurt. Gelukkig raakte niemand gewond bij het incident.

De melding van de explosie kwam omstreeks 02.15 uur binnen bij de politiemeldkamer. Direct werden hulpdiensten ter plaatse gestuurd om de situatie te onderzoeken en eventuele slachtoffers te helpen. Bij aankomst ontdekten de hulpverleners dat er inderdaad een ontploffing had plaatsgevonden bij het geldwisselkantoor. De voordeur van het pand was zwaar beschadigd door de kracht van de explosie.

Op dit moment voert de recherche een grondig onderzoek uit naar de oorzaak en omstandigheden van de explosie. Er zijn nog geen verdachten aangehouden in verband met het incident. De politie roept getuigen op om zich te melden en alle mogelijke informatie te delen die kan leiden tot het oplossen van deze zaak.

Bewoners en omwonenden van de De Heemstraat zijn geschrokken door het voorval. De explosie heeft voor onrust en onzekerheid gezorgd in de buurt. De politie benadrukt echter dat er geen direct gevaar meer is en dat er geen aanwijzingen zijn dat er nog meer explosieven aanwezig zijn.

Het geldwisselkantoor blijft voorlopig gesloten vanwege de schade aan de voordeur. Het is nog onduidelijk wanneer het pand weer operationeel zal zijn. De eigenaar van het geldwisselkantoor heeft nog geen verklaring afgelegd over het incident. Het gaat om een pand van Suri-Change die in Amsterdam en Rotterdam al doelwit was van aanslagen.

De politie vraagt mensen die iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de De Heemstraat op de bewuste nacht om contact op te nemen. Getuigen kunnen belangrijke informatie hebben die kan bijdragen aan het oplossen van deze zaak en het vinden van de verantwoordelijken voor deze explosie.