© crime-nieuws.nl

Crimineel met erg veel spijt en 0 euro buit geeft zichzelf aan na mislukte overvallen

Een crimineel met erg veel spijt en geen buit heeft zichzelf gemeld bij de politie na twee mislukte overvallen.

Een 47-jarige man uit Eindhoven heeft zich dinsdagavond bij de politie gemeld en bekend een poging tot overval op een supermarkt te hebben gepleegd. Mogelijk is hij ook verantwoordelijk voor een tweede overval in Eindhoven, die kort daarvoor plaatsvond. De man zit momenteel vast en wordt verder onderzocht.

De overvalpogingen vonden plaats op dinsdagavond rond acht uur. Allereerst werd een benzinestation aan de Huizingalaan overvallen, waarbij de medewerker werd bedreigd met vermoedelijk een vuurwapen. De dader eiste geld en maakte zich daarna uit de voeten. Vervolgens probeerde een man een supermarkt in het Winkelcentrum Woensel te overvallen. Hier richtte hij zijn wapen op een medewerkster van de servicebalie en eiste geld. Toen de overvaller merkte dat de beveiliging was gealarmeerd, vertrok hij zonder buit en vluchtte hij per fiets. Op basis van de signalementen van de daders kwam al snel het vermoeden dat beide overvallen door dezelfde persoon waren gepleegd. De politie verspreidde een Burgernetbericht met het signalement van de verdachte en riep de inwoners van Eindhoven op om naar hem uit te kijken.

Kort na de overvallen meldde de 47-jarige man zich bij de politie en gaf hij toe verantwoordelijk te zijn voor de poging tot overval op de supermarkt. Hij werd direct aangehouden voor verder onderzoek. De politie onderzoekt ook zijn mogelijke betrokkenheid bij de overval op het tankstation. Bij een doorzoeking van zijn woning werd een wapen aangetroffen en in beslag genomen. Daarnaast werd er geld in beslag genomen, dat mogelijk afkomstig is van de overval op het benzinestation. De betrokken medewerkers van de supermarkt en het pompstation hebben ondersteuning gekregen van Slachtofferhulp. De politie zet het onderzoek voort om alle details van de overvallen te achterhalen en eventuele andere betrokkenen op te sporen.

De aanhouding van de overvaller toont aan dat misdaad niet ongestraft blijft en dat het belangrijk is om verdachte situaties direct bij de politie te melden. De politie roept getuigen en eventuele andere slachtoffers op zich te melden en hun informatie te delen, zodat een volledig beeld van de misdaden kan worden verkregen. De lokale autoriteiten benadrukken dat de veiligheid van de inwoners voorop staat en dat zij zich inzetten om de stad veilig te houden. Het aanpakken van overvallen en andere misdrijven blijft een prioriteit, en de samenwerking tussen de politie en de gemeenschap speelt hierbij een cruciale rol.