Aanhoudingen en onderzoek gestart na ongeval op A79 bij Valkenburg

De politie heeft aanhoudingen verricht na een ongeval op de A79.

Grootschalig politieonderzoek op de A79 bij Valkenburg heeft de hele zaterdagmorgen in beslag genomen, nadat een gruwelijk ongeval plaatsvond. De weg, eerder afgezet door autoriteiten, is nu weer toegankelijk voor verkeer, maar het onderzoek is nog in volle gang. Opmerkelijk genoeg zijn beide bestuurders van de betrokken personenauto’s nu aangemerkt als verdachten van betrokkenheid bij het incident.

De verdachten in kwestie zijn een 30-jarige man uit Valkenburg en een 75-jarige man uit Meerssen. Het onderzoeksteam verdenkt hen van mogelijke betrokkenheid bij de tragische gebeurtenis. Gedetailleerd vervolgonderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies is gebeurd en op welke wijze de betrokkenen bij het ongeluk zijn betrokken.

Het drama ontvouwde zich in de nacht van vrijdag op zaterdag, toen drie voertuigen – een personenbusje en twee personenauto’s – op gruwelijke wijze met elkaar in botsing kwamen op de A79, ter hoogte van Valkenburg. De gevolgen waren desastreus: drie personen raakten ernstig gewond en moesten onmiddellijk naar het ziekenhuis in Maastricht worden vervoerd. De slachtoffers strijden nu voor hun leven, terwijl de autoriteiten de puzzelstukjes van dit verschrikkelijke incident proberen samen te voegen.