Marine komt in actie en beëindigt vermoedelijke kaping schip voor kust Napels

De Italiaanse marine heeft succesvol een vermoedelijke kaping van een Turks vrachtschip voor de kust van Napels voorkomen.

Een groep verstekelingen probeerde de controle over het schip over te nemen, maar de Italiaanse autoriteiten kwamen snel in actie. Volgens de Italiaanse minister van Defensie zijn alle 22 bemanningsleden veilig gebracht. Eerder op de dag sloeg de bemanning alarm nadat ze verstekelingen, sommigen gewapend, aan boord hadden waargenomen.

Om de veiligheid van de bemanning te waarborgen, trokken zij zich terug in de machinekamer. Italiaanse douane- en patrouilleschepen blokkeerden het schip, waarna mariniers met behulp van een helikopter aan boord landden.

Op dit moment wordt onderzocht welke verstekelingen betrokken waren bij de kaping. Het zou gaan om een groep van 15 immigranten uit Syrië, Irak en Afghanistan, inclusief twee vrouwen. Volgens de minister waren er twee of drie verstekelingen gewapend met scherpe voorwerpen.

Het vrachtschip, genaamd de Galata Seaways, was onderweg van Yalove in Turkije naar de Zuid-Franse havenplaats Sète, nabij Montpellier. De verstekelingen zijn overgebracht naar een politiebureau in Napels.

Dit incident benadrukt de voortdurende uitdagingen waarmee landen worden geconfronteerd met betrekking tot illegale immigratie en maritieme veiligheid. De Italiaanse autoriteiten hebben snel en doortastend gehandeld om de veiligheid van de bemanning te waarborgen en mogelijke schade te voorkomen.