Aangebrande tosti leidt naar wietplantage op zolder

De bewoner van een huis aan de Korenbloemlaan in Amstelveen heeft best wel veel pech. De beste man had in de nacht van vrijdag op zaterdag 2 februari erg zin in een tosti. Niks mis mee natuurlijk. Wie houdt nou niet van een lekkere tosti. Maar de 36-jarige man deed zijn tosti-apparaat aan en ging even liggen op de bank tot zijn tosti klaar was. Maar hij viel in slaap waardoor zijn heerlijke tosti aanbrandde. Voordat hij iets doorhad stond zijn huis al vol rook en was de brandweer en politie ingeschakeld.

Toegesnelde agenten troffen rond 03.00 uur een huis aan vol met rook. Daarop sloegen ze een ruit in zodat de brandweer bij aankomst direct aan de slag kon.

De bewoner, die tijdens alle commotie heerlijk languit op de bank lag te snurken, wist op eigen kracht uit het huis te komen.

Toen de brandweermannen op zoek gingen naar eventuele andere personen/dieren ontdekten ze een in werking zijnde wietplantage op zolder. Daar stonden, verdeeld over twee ruimtes, in totaal 670 planten.

De 36-jarige bewoner is vanuit zijn woning direct overgebracht naar het ziekenhuis wegens het inademen van rook. Hij zal binnenkort gehoord worden over de wietplantage in zijn woning.

Alle planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Bron: Politie