De advocaat van de weduwe van de geliquideerde Thomas van der Bijl heeft aangifte van meineed gedaan tegen staatssecretaris Fred Teeven. Die zou hebben gelogen terwijl hij onder ede stond. Dit meldt de NOS.

Volgens de NOS is Fred Teeven op 17 april gehoord als getuige bij de rechter-commissaris in Den Haag. Tijdens dat verhoor zou hebben gezegd dat Thomas van der Bijl destijds geen gevaar liep. Dit lijkt niet te kloppen aangezien de weduwe van de geliquideerde Kees Houtman, Teeven zou hebben laten weten dat Van der Bijl op een dodenlijst stond. De staatssecretaris kon zich daar niets van herinneren.

De weduwe van Van der Bijl is boos omdat Teeven volgens haar heeft gelogen over de dreigingsgevaar voor haar man.  Ze beweert dat Teeven haar man niet genoeg beschermd heeft en eist derhalve een schadevergoeding. Thomas van der Bijl werd in april 2006 geliquideerd in zijn kroeg De Hallen in Amsterdam-West. Hij was destijds een anonieme bedreigde getuige in de strafzaak tegen Willem Holleeder.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl