© YouTube / Politie

Aanhouding in Denemarken voor poging tot liquidatie ex-lid Bandidos in Sittard-Geleen

In Denemarken is een verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een poging tot liquidatie op een ex-lid van motorclub Bandidos.

Op 12 september 2020 werd de 38-jarige ex-lid van de Bandidos Anthy P. onder vuur genomen terwijl hij in zijn auto zat op de Bradleystraat in Sittard. Omstanders troffen hem toen rond 23.15 uur gewond op de oprit van zijn woning aan. De man overleefde de poging tot liquidatie.

Na onderzoek heeft de politie een eerste verdachte opgepakt. De 35-jarige werd vrijdagmiddag aangehouden in Maastricht. Na de arrestatie is de woning van de man in Maastricht doorzocht. De verdachte zit vast en wordt verhoord.

Na verder onderzoek is nu een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 36-jarige man uit Sittard-Geleen. Hij verbleef in een hotel in de gemeente Sittard-Geleen en is daar aangehouden.

Op verzoek van de politie in Limburg hebben de Deense autoriteiten zaterdagmiddag in Ringsted een derde verdachte aangehouden. Het gaat om een man van 28 jaar uit Ringsted (Denemarken). De verdachte is nu nog in Denemarken. Het is nog niet bekend wanneer hij overgebracht wordt naar Nederland.

In het rechercheonderzoek kwam naar voren dat er niet alleen sprake was van informatie en personen uit Nederland maar ook uit andere landen, waaronder Denemarken. Vanaf het moment dat duidelijk was dat er een link was naar Denemarken, is er nauw samengewerkt met de Deense politie en autoriteiten.
Wat de precieze rol en betrokkenheid van de Deen bij de poging liquidatie is geweest, wordt nu verder onderzocht.