Aanhouding in onderzoek cold case dodelijke schietpartij uit 1996 in Amersfoort

De politie heeft in verband met een cold case zaak rond een dodelijke schietpartij uit 1996, een verdachte aangehouden.

Het gaat om een 54-jarige man die 26 jaar geleden ook al in beeld kwam bij de politie, maar is toen niet vervolgd vanwege gebrek aan bewijs. De politie komt nu opnieuw bij de Amersfoorter uit door informatie van een nieuwe getuige. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord.

Het slachtoffer, Mike Duif, gaat in de nacht van 22 op 23 februari 1996 met vrienden op stap, onder andere in Hilversum. Voordat hij in de ochtend naar huis gaat, brengt hij zijn vrienden thuis en gaat hij naar het Zandpad in Utrecht. Op vrijdag 23 februari heeft een huisgenoot Mike ‘s ochtends nog in bed zien liggen. Uren later treft hij Mike in de avond dood aan in hun woning aan de Ariaweg in Amersfoort. De politie kwam ter plaatse en hij bleek te zijn doodgeschoten.

Ook na de recente aanhouding gaat het onderzoek in deze cold case-zaak verder, meldt een woordvoerder van de politie. De recherche komt daarom graag in contact met mensen die meer weten over de dood van Mike. Vanwege het lopende onderzoek kan de politie op dit moment niet meer informatie delen.