De vluchtauto van de dader(s) van de liquidatie van Anass el Ajjoudi (29). © Politie

Aanhouding in onderzoek liquidatie Amsterdam na beelden verdachten in Opsporing Verzocht

In het onderzoek naar de liquidatie van Anass el Ajjoudi alias ‘Boeloeloe’ heeft de politie een aanhouding verricht. Van de verdachte zijn gisteren beelden getoond in Opsporing Verzocht.

De politie heeft gisteravond aandacht besteed aan de liquidatie in het televisie-programma Opsporing Verzocht. Daar werden beelden getoond van vier mannen die in en bij een snackbar in de buurt aanwezig waren op de dag van de moord. Het viertal werd niet herkenbaar in beeld gebracht maar mensen in de buurt zouden weten om wie het gaat.

De mannen zijn geschrokken dat ze in verband worden gebracht met de liquidatie van Anass el Ajjoudi. Eén van de verdachten heeft zich zelfs gemeld bij de politie maar werd weer naar huis gestuurd. Kort daarna werd de man opgepakt door een arrestatieteam.

Het slachtoffer werd op 17 januari 2018 rond 19.00 uur onder vuur genomen in de Cornelis Springerstraat in Amsterdam-Zuid. De schutter stapte na de liquidatie in een grijze, best wel opvallende, Ford Tourneo Connect. Het is niet duidelijk of hij zelf reed of dat er iemand anders achter het stuur zat.