Aanhouding in onderzoek liquidatie criminele milieu Eindhoven

De politie heeft in verband met een onderzoek naar een liquidatie in Eindhoven een aanhouding verricht.

Op 11 september, omstreeks 15:00 uur, heeft de politie een 35-jarige man uit Geldrop aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Johan van Boxtel in 2017. De politie sluit niet uit dat dit onderzoek kan leiden tot meer aanhoudingen.

Enige tijd geleden ontving de politie nieuwe informatie met betrekking tot de moord op Johan van Boxtel, die destijds 32 jaar oud was. Hij werd op zondag 7 mei 2017 doodgeschoten op de Memlincstraat in Eindhoven. De verkregen informatie was van dien aard dat het eerder afgesloten onderzoek nieuw leven werd ingeblazen, en er een speciaal rechercheteam, het Team Grootschalige Opsporing (TGO), werd samengesteld. Dit heeft nu geresulteerd in de arrestatie van een 35-jarige man uit Geldrop.

De politie overweegt dat het motief voor de schietpartij mogelijk binnen het criminele milieu moet worden gezocht.

Het is op de beelden van die bewuste avond te zien dat er vermoedelijk ten minste twee personen betrokken waren bij de moord op Johan van Boxtel. Men gaat ervan uit dat de nu aangehouden verdachte één van hen is. De politie voert ook een intensief onderzoek uit naar de tweede verdachte en mogelijke andere betrokkenen, waarbij ze niet uitsluit dat dit onderzoek kan leiden tot meer aanhoudingen.