De recherche heeft een verdachte aangehouden in verband met een liquidatie in Schaijk. Het slachtoffer zat in een Porsche Panamera toen hij werd geliquideerd.

Op donderdag 22 maart 2018 werd Henk Baum uit Nistelrode onder een viaduct langs de Rijksweg in Schaijk doodgeschoten. Na de liquidatie stelde de recherche een uitgebreid onderzoek in. In een bos werd een blauwe Ford Fiësta aangetroffen die gebruikt is bij de moord. Er was geprobeerd om de wagen in brand te steken. Op bewakingsbeelden was te zien dat Baum, die in een Porsche Panamera zat, kort voor zijn dood gevolgd werd door een blauwe Ford Fiësta.

In de loop van het onderzoek kwam een 21-jarige man als mogelijke verdachte naar voren. De man zat al vast in verband met brandstichtingen en een explosie in de omgeving van Oss. Voor deze zaken zat hij al vast en de recherche heeft de verdachte in de Penitentiaire Inrichting (PI) Middelburg aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Henk Baum. Verder wordt de man ook nog verdacht van een reeks autodiefstallen en het gooien van een handgranaat in een woning in Eindhoven. Het onderzoek naar de liquidatie is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.