Aanhouding na mishandeling 8-jarige jongen live op Facebook

De politie heeft een man aangehouden in verband met een mishandeling van een 8-jarige jongen in Leiden. De mishandeling werd via een livestream op Facebook uitgezonden.

Agenten stelden in de nacht van zaterdag op zondag een onderzoek na een melding dat er in een Facebook-groep een mishandeling van een kind te zien zou zijn. Er volgden al snel meerdere meldingen uit verschillende plekken in het land. Het politieteam digitale opsporing wist op basis van enkele voorwerpen die op de livestream te zien waren een adres te herleiden naar het centrum van Leiden.

De politie is direct naar de woning gegaan en hebben een verdachte aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die tijdelijk verbleef in de woning. Ook troffen agenten de 8-jarige jongen aan die mishandeld werd. Het kind is een familielid van de verdachte. De jongen is nagekeken door ambulancepersoneel maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Het slachtoffer krijgt professionele hulp en de verdachte zit vast.