In het onderzoek naar diefstal van een vrachtwagen met een lading ananassen heeft de recherche een 40-jarige Utrechter aangehouden. Naast ananassen zat in de vrachtwagen vermoedelijk ook een grote partij cocaïne.

Op 27 oktober 2015 werd de 22-jarige vrachtwagenchauffeur die de lading ananassen vervoerde door nep-agenten aan de kant gezet en ontvoerd. Hij werd in het laadruim van een busje gezet en werd later die dag weer vrijgelaten.

De oplegger is op 28 oktober op een parkeerterrein aan de Grote Esch in Moordrecht leeg aangetroffen. De trekker werd een dag eerder op een parkeerplaats van Stedin aan de Reedijk in Heienoord teruggevonden. Een 29-jarige man uit Putten wordt ervan verdacht de gestolen vrachtwagen te hebben gereden. Hij zou hiervoor 50.000 euro hebben gekregen.

Na de ontvoering en diefstal startte de politie een groot onderzoek. Dit heeft geleid tot de aanhouding van in totaal zeven mannen en een vrouw. Van alle aangehouden verdachten zitten er nog twee mannen vast. De andere verdachten zijn op vrije voeten gesteld maar zijn nog wel verdachte.