Verdachte aangehouden in onderzoek ontvoering

Dinsdagochtend hield de politie een 33-jarige man uit Hilversum aan op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering van een 46-jarige Hilversummer op donderdag 8 mei.

Rond 23.30 uur werd die donderdag de 46-jarige man op de Banckertstraat aangevallen door een aantal mannen. Ze trokken hem een rode bestelbus in en reden weg richtig Eemnes. De politie werd ingeschakeld waarna een achtervolging ontstond. Hierbij werd geschoten op de politieauto die daardoor genoodzaakt afstand moest nemen.

Op de Vogelweg in Lelystad werd de bestelbus achterhaald en kon de achtervolging weer worden ingezet. Door de hoge snelheden en riskante manoeuvres raakte de bestelbus uit het zicht. Korte tijd later nam het slachtoffer contact op met de politie en gaf aan op de Archipel te zijn. In de omgeving werd een 43-jarige Amsterdammer aangetroffen en aangehouden.

Direct na de ontvoering werd een groot onderzoek gestart door de recherche. Maandag 23 juni kon een tweede verdachte, een 40-jarige man uit Lelystad, worden aangehouden. Dinsdag 8 juli werd de derde verdachte, een 33-jarige Hilversummer, in zijn woning aangehouden. De Amsterdammer zit nog vast de man uit Lelystad is inmiddels heengezonden. Hij blijft wel verdachte in de zaak.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl