© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Aanhouding op snelweg A16 na schietpartij bij overval tijdens zakelijke afspraak

De politie heeft op de A16 een man aangehouden die verdacht wordt van een overval waarbij een schot werd gelost in Rijsbergen.

Op woensdagmiddag kwam er bij de politie rond 13.00 uur melding binnen van een overval op een bedrijventerrein aan de Bredaseweg. Meerdere politie-eenheden spoedden zich naar het bedrijf. Bij die overval zou mogelijk geschoten zijn en zou er iemand gewond zijn geraakt. De verdachte zou zijn weggereden in zijn auto.

Ter plaatse bleek na onderzoek dat twee mannen een zakelijke afspraak hadden. Eén van de twee trok plotseling een vuurwapen en eiste geld. Er ontstond vervolgens een worsteling waarbij het vuurwapen af was gegaan en het slachtoffer gewond raakte. De dader is toen vertrokken. De hulpdiensten hebben zich ontfermd over de gewonde man.

Het kenteken van het voertuig werd in het Automatic Number Plate Recognition systeem geplaatst. Om 21.00 uur kwam de hit binnen bij het Operationeel Centrum. Een camera van het ANPR systeem had het kenteken geregistreerd op de A16. Vanaf verschillende kanten werden surveillance-eenheden naar de A16 gestuurd om het voertuig te kunnen traceren.

De bestuurder werd achterhaald en kreeg een stopteken. De man gaf hier gehoor aan en stopte op de vluchtstrook. Omdat er sprak was geweest van een vuurwapen werd de verdachte na de procedure Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte (BTGV) aangehouden. De 21-jarige man uit België is ingesloten aan een bureau in Breda en de recherche doet verder onderzoek in deze zaak.