Aanhouding voor afknippen haren bij meerdere vrouwen

De politie heeft dinsdagochtend een 22-jarige man uit Helmond aangehouden in zijn woning. De man wordt ervan verdacht de haren van meerdere vrouwen te hebben afgeknipt.

Op donderdag 2 februari zat het slachtoffer op een bakje bij het centraal station In Eindhoven toen ze op een gegeven moment ontdekte dat een stuk van haar haren op het bankje lag. Een onbekende persoon had een flink stuk afgeknipt. De vrouw deed hierop aangifte en de politie startte een onderzoek.

Aan de hand van camerabeelden die rond het station gemaakt werden kreeg de politie de verdachte in beeld. Daarop bleek dat het om een oude bekende van de politie gaat. In juni 2015 werd hij al aangehouden in een winkel aan de Demer in Eindhoven. Ook daar probeerde hij van diverse jonge vrouwen de haren af te knippen. In maart 2016 werd hij opnieuw aangehouden op de Helmondse kermis nadat hij daar hetzelfde probeerde bij een vrouw.

Gedurende het onderzoek naar het laatste incident werd duidelijk dat op 10 december 2016 bij het station in Eindhoven een soortgelijk incident had plaats gevonden. Ook toen ontdekte een jonge vrouw dat er een stuk haar was afgeknipt terwijl zij op een bankje zat. De man wordt inmiddels ook hiervan verdacht. De politie sluit niet uit dat er naast deze twee vrouwen nog andere slachtoffers zijn die nooit aangifte hebben gedaan. De politie roept die mensen op om zich te melden.

Nadat de man herkend was kon de politie hem ook direct aanhouden. Dat gebeurde dus uiteindelijk dinsdagmorgen in zijn woning. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De man ontvangt al professionele hulp voor zijn problematiek.