Aanhouding voor Caloh Wagoh liquidatie in Den Haag met automatisch vuurwapen

De politie heeft in het grote Eris-liquidatieonderzoek rond motorclub Caloh Wagoh, een nieuwe verdachte aangehouden. De man wordt gelinkt aan een liquidatie in Den Haag.

De 38-jarige uit Leeuwarden is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van Farid Souhali in Den Haag. Het slachtoffer werd op 17 april 2017 doodgeschoten op een parkeerplaats aan de Sylvain Poonsstraat. Zijn auto werd daar klem gezet door een andere auto, waar iemand uit sprong die het vuur opende met een automatisch vuurwapen. De kroongetuige in het Eris-liquidatieproces verklaarde later dat hij die avond na de liquidatie drie personen moest oppikken. Twee verdachten zijn in dit onderzoek al aangehouden.

Het Eris-proces bestaat uit meerdere onderzoeken die gaan over liquidaties en pogingen daartoe. Er staan twintig verdachten terecht die volgens justitie een criminele organisatie vormden met als doel geld verdienen door het plegen van liquidaties. De 50-jarige Delano R. alias ‘Keylow’, de president van Caloh Wagoh, wordt gezien als kopstuk. Het meeste bewijs inzake de liquidaties komt van een kroongetuige en screenshots die R. heeft gemaakt van zeer belastende gesprekken via PGP.