Aanhouding voor DDoS-aanvallen op Belastingdienst, Bunq Bank, Tweakers en Tweak

De politie heeft een man uit Oosterhout aangehouden op verdenking van het uitvoeren van meerdere DDoS-aanvallen op de Belastingdienst, de Bunq bank, website Tweakers en internetaanbieder Tweak.

Door de DDoS-aanvallen waren bij de Bunq bank op verschillende dagen in september 2017 onder meer de website van bank en de app slecht of niet meer bereikbaar en konden er geen iDEAL-betalingen worden uitgevoerd.

De DDoS-aanvallen op de andere bedrijven vonden recenter plaats, namelijk vorige week op verschillende dagen, waardoor ook de websites tijdelijk slecht of niet bereikbaar waren. Het Team High Tech Crime (THTC) van de Landelijke Eenheid kreeg in september vorig jaar informatie over de DDoS-aanvallen op de Bunq bank en startte een onderzoek.

Hieruit bleek dat de verdachte, een 18-jarige man uit Oosterhout, ook recent betrokken is geweest bij DDoS-aanvallen op de drie andere bedrijven. De getroffen bedrijven hebben hiervan aangifte gedaan bij de politie. Na de aanhouding afgelopen donderdag hebben agenten de woning van de verdachte doorzocht en meerdere spullen waaronder een computer in besla genomen.