Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Aanhouding voor dealen ponypacks met cocaïne na tip via Meld Misdaad Anoniem

De Utrechtse politie heeft een man aangehouden voor handel in ponypacks met cocaïne na een melding via Meld Misdaad Anoniem.

In december 2018 nam een persoon contact op met Meld Misdaad Anoniem en vertelde dat er via een bepaald nummer drugs gekocht kon worden in heel Utrecht. Ook de naam van de bezorger werd in de melding genoemd. Na onderzoek bleek het telefoonnummer veelvuldig gebruikt te worden.

Na onderzoek van de politie werd op zaterdag 9 maart een klant aangehouden. De 48-jarige man uit Maarssen had op dat moment vijf ponypacks met cocaïne op zak. Daarnaast hield de politie een man aan die de drugs zou hebben geleverd. Het gaat om een 30-jarige Utrechter. De verdachte had op dat moment twaalf ponypacks en geld bij zich.

Na de aanhouding is zijn woning doorzocht en zijn er nog eens 71 ponypacks, brokken cocaïne en een groot geldbedrag aangetroffen. De drugs, het geld en een hoeveelheid dure merkkleding zijn in beslag genomen door de politie. Het onderzoek naar mogelijke drugshandel wordt voortgezet.