De Belgische autoriteiten hebben een van de nog voortvluchtige daders van de spectaculaire diamantroof op het vliegveld Zaventem aangehouden. Dit meldt VTM. De verdachte is een 43-jarige man die eerder betrokken zou zijn geweest bij overvallen en andere zware criminaliteit. Hij zou een van de uitvoerders van de overval zijn geweest.

Op 18 februari 2013 drongen een aantal zwaarbewapende en gemaskerde mannen het afgesloten terrein op Zaventem binnen. Ze gingen rechtstreeks op hun doel af, een vliegtuig van SwissAir. Uit de vliegtuig namen de mannen 121 pakketten met diamanten mee.

Afgelopen mei werden al tientallen arrestaties verricht in verband met de diamantroof. In totaal werden toen 31 verdachten opgepakt in Frankrijk, België en Zwitserland. Ondanks de vele aanhoudingen waren kennelijk nog niet alle betrokkenen opgepakt. Vanochtend deden agenten huiszoekingen op vier adressen in Brussel en omgeving. In een woning in Sint-Stevens-Woluwe werd de 43-jarige man aangetroffen en aangehouden.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl