Aanhouding voor fraude met aanbetaling te koop aangeboden auto’s op Marktplaats

De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van oplichting via Marktplaats. De gedupeerden deden een aanbetaling voor een auto waarna de verkoper spoorloos verdween.

Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen van personen die via Marktplaats een auto wilden kopen en een aanbetaling hebben gedaan. Vervolgens bleken de in de advertentie genoemde telefoonnummers niet meer bereikbaar. Daarnaast waren de autobedrijven niet op de hoogte van de advertenties en gemaakte afspraken.

Een autobedrijf in Hoogeveen werd gebeld door meerdere gedupeerden. Het bedrijf deed aangifte. Wij zijn een onderzoek gestart en autobedrijven op verschillende locaties in Nederland bleken slachtoffer te zijn geworden van dergelijke praktijken. De aanbieder deed alsof de aangeboden auto’s afkomstig waren van de betreffende autobedrijven.

Na onderzoek kwam een 27-jarige man uit Venlo als verdachte in beeld. Agenten hebben de verdachte vorige week woensdag aangehouden. Bij de politie zijn inmiddels 25 aangiftes binnen in verband met soortgelijke vormen van oplichting.