Aanhouding voor gewapende beroving tijdens deal om illegaal vuurwerk te kopen

De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een gewapende beroving tijdens een deal om vuurwerk te kopen.

Op Eerste Kerstdag had het slachtoffer rond het middaguur afgesproken in Blerick om vuurwerk te kopen. De 34-jarige man uit Veldhoven kwam met zijn auto naar Blerick om illegaal vuurwerk te kopen. Het slachtoffer trof de verkoper aan op de afgesproken locatie en de man stapte bij hem in de auto.

In plaats van vuurwerk te leveren bedreigde de verkoper het slachtoffer in de Gosewijnstraat met een mes en beroofde hem van 1900 euro die hij bij zich had. De verdachte vluchtte vervolgens te voet. Het slachtoffer schakelde de politie in en heeft aangifte gedaan.

De politie startte direct na de beroving een onderzoek en deed een oproep via burgernet. Het onderzoek leidde naar een 18-jarige verdachte. De man uit Blerick is zaterdagmorgen in zijn woning aangehouden. De komende dagen zal hij in de cel doorbrengen. De man bleek nog zeven dagen cel open te hebben staan.