Aanhouding voor poging doodslag op agent na steen door ruit politiebus

De politie heeft een verdachte aangehouden voor poging doodslag op de politie bij Feyenoord-Ajax.

Ondanks het feit dat er zonder publiek werd gespeeld vanwege de coronamaatregelen, waren er honderden supporters aanwezig rond het stadion in Rotterdam. Bij de binnenkomst van de spelersbussen van Feyenoord en Ajax was het erg druk op het van Zandvlietplein en werd er veel zwaar knalvuurwerk afgestoken, meldt de politie.

Eén van de aanwezigen gooide een steen naar een politiebus die toevallig voorbij reed op weg naar een spoedmelding. De verdachte gooide de steen gericht op de bestuurder van de politiebus. De steen ging door de autoruit en raakte de agent achter het stuur. Deze verloor daardoor de macht over het stuur. De agent op de bijrijdersstoel kon een ongeluk net voorkomen. De agent liep diverse verwondingen op en moest worden behandeld door een ambulance.

De recherche startte een onderzoek naar de identiteit van deze verdachte. Dit onderzoek leidde naar een 18-jarige man uit Dordrecht. Hij werd op maandag in zijn huis is aangehouden op verdenking van poging doodslag en is vastgezet.