Aanhouding voor poging tot liquidatie Nederlandse advocaat in Duitse Gronau

De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een poging tot liquidatie van een Nederlandse advocaat in het Duitse Gronau.

Advocaat Philippe Schol werd in november 2019 op straat in Gronau neergeschoten. Hij raakte hierbij zwaargewond, maar overleefde de moordaanslag. Een maand eerder werd een sportschool beschoten.

Uit onderzoek van de recherche blijkt dat er mogelijk een link is tussen de schietpartij in Gronau en het beschieten van de sportschool. De schutter bij de sportschool in Losser reed in een zwarte BMW. Deze BMW wordt gelinkt aan de zilvergrijze Volkswagen Polo die werd gebruikt bij de beschieting in Gronau.

Volgens de politie is het opvallend dat beide auto’s niet uitgebrand zijn teruggevonden. Dat wijst er volgens het onderzoeksteam op dat beide voertuigen mogelijk nog in gebruik zijn.

Na een uitgebreid onderzoek van een jaar heeft de politie nu een verdachte aangehouden. De 47-jarige man uit Hengelo werd vanochtend aangehouden in zijn woning. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de poging tot liquidatie. Het onderzoek is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.