© Politie

Aanhouding voor wapenarsenaal automatische vuurwapens en granaten in auto’s in parkeergarage Eindhoven

De politie heeft een verdachte aangehouden voor een grote wapenvondst in Eindhoven. In auto’s in een parkeergarage bleek een arsenaal te liggen.

In april van dit jaar deed de politie de grote wapenvondst in de parkeergarage onder een appartementencomplex. In meerdere auto’s werden automatische vuurwapens, handgranaten en munitie gevonden. Verder werd er ook drugs en grondstoffen voor de productie van drugs aangetroffen en in beslag genomen.

Naar aanleiding van de wapenvondst werd verder onderzoek ingesteld. Hierbij kwam een 34-jarige verdachte in beeld als een gebruiker van een telefoon met versleutelde communicatiediensten. Uit de grote hoeveelheid en inhoud van de berichten bleek dat man uit Eindhoven zich vermoedelijk bezighield met de grootschalige handel in drugs en grondstoffen voor synthetische drugs.

Na de aanhouding werd de woning van de verdachte doorzocht. Ook een ander huis in Eindhoven en een garagebox werden doorzocht. Hierbij werden enkele duizenden euro’s aan contanten aangetroffen en in beslag genomen. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten door de politie.

Eén van de aangetroffen automatische vuurwapens. © Politie