Aanhoudingen in Amsterdam na aanslag met explosief op woning in Rotterdam

De politie heeft in verband met een explosie bij een woning in Rotterdam aanhoudingen verricht in Amsterdam.

Bij de meldkamer kwamen afgelopen nacht rond 2.30 uur meldingen binnen van een explosie in de omgeving van de Jagthuisstraat. De hulpdiensten hebben een onderzoek ingesteld en troffen ter plaatse schade aan bij een bepaalde pand. De gevel van de woning bleek zwaar beschadigd te zijn door een explosief.

Het pand waar het explosief op gericht was, was al leeg. De woning was namelijk eerder al gesloten na het donderdag 14 mei was beschoten. De bewoners van de omliggende portiekwoningen raakten niet gewond door de bomaanslag. Zij zijn tijdelijk opgevangen in de aanwezige politiebusjes. Nadat inspecteurs van Bouw en Woningtoezicht en een explosievenverkenner hadden vastgesteld dat het pand veilig was, konden deze bewoners terug naar huis.

Getuigen zagen na de explosie een auto wegrijden. Een auto die voldeed aan deze beschrijving werd korte tijd later in Amsterdam gezien. De twee inzittenden werden aangehouden. Het onderzoek naar de explosie en mogelijke link met eerdere beschietingen in Rotterdam is in volle gang. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.