Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Aanhoudingen, auto’s in beslag en 10K aan boetes geïnd bij actie Rotterdamse bedrijventerrein

De Rotterdamse politie heeft bij een controle op bedrijventerrein Spaanse Polder aanhoudingen verricht, auto’s in beslag genomen en boetes geïnd.

Het ging om een gerichte actie inzake ondermijning. Bij ondermijning raken de zogenoemde boven- en de onderwereld verstrikt en wordt de integriteit van de bovenwereld aangetast. Ondermijning heeft allerlei verschijningsvormen, waaronder drugshandel, spookbewoning, vastgoed en onduidelijke geldstromen. Aldus de uitleg van de politie over wat ondermijning is.

Bij de actie dinsdag werden negen auto’s in beslag genomen door de belastingdienst en meer dan 10.000 euro aan boetes geïnd. De politie hield drie mensen aan. Twee van hen zaten in een auto, waarin harddrugs werden aangetroffen. De derde maakte zich schuldig aan gevaarlijk rijgedrag.

Verder werden boetes uitgeschreven voor het rijden zonder rijbewijs en werd een rijbewijs ingevorderd van iemand die te hard reed. Verder is er veel informatie verzameld die mogelijk gebruikt kan/gaat worden bij vervolgonderzoeken.