Maandag en dinsdag heeft de politie vijf mannen aangehouden in een onderzoek naar drugstransporten vanuit Nederland naar Scandinavië.

De aangehouden mannen zijn tussen de 32 en 61 jaar en komen uit Nieuwegein, Appingedam, Hagestein, Hilversum en Deventer. Justitie verdenkt ze van het organiseren en uitvoeren van vijf drugstransporten. Het gaat om een transport op 1 november 2013 in een vrachtwagen van Denemarken naar Noorwegen. In de haven van Noorwegen werd de vrachtwagen doorzocht en werd er 146,5 kilo hasj en 9,5 kilo amfetamine aangetroffen.

Op 20 juni 2014 werd door de Engelse politie een drugstransport onderschept. In een vorkheftruck die in een vrachtwagen stond troffen agenten 350.000 MDMA-pillen, 16 kilo heroïne en 6 kilo cocaïne aan. De andere transporten waarvan de mannen verdacht worden vonden plaats in februari, maart en april 2014 en hadden als bestemming Denemarken, Zweden en Engeland. Alle transporten zijn onderschept door de politie. Daarbij werd 69 kilo hasj, 71 kilo wiet en 10,8 kilo heroïne aangetroffen.

In het onderzoek naar de drugstransporten heeft de politie in Nederland zeer nauw samengewerkt met autoriteiten in Noorwegen, Denemarken, Zweden en Engeland. De woningen van de verdachten en een bedrijfspand zijn doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op een Porsche Cayenne, circa 7.000 euro cash en een plak hasj.