Aanhoudingen en agenten gewond bij relletjes in Amsterdam en Rotterdam na winst Marokko

De politie heeft aanhoudingen verricht na ongeregeldheden in Amsterdam en Rotterdam na de winst van Marokko op België.

Op het Mercatorplein in Amsterdam kwamen na de gewonnen wedstrijd veel voetbalfans samen. Het was er erg druk en op een gegeven moment sloeg de sfeer om en werd er zwaar vuurwerk afgestoken. Er ontstonden meerdere brandjes en er werd een deelauto in brand gestoken. Diverse verkeersborden en ruiten van een bloemenstal en supermarkt zijn vernield. De driehoek heeft toen besloten om de Mobiele Eenheid (ME)  in te zetten.

Rond 19.45 uur is de ME het plein opgereden, waarna het snel rustig werd. Er is hierbij geen geweld gebruikt door agenten. De politie gaat kijken wat de ongeregeldheden betekenen voor de politie-inzet tijdens de wedstrijd van aankomende donderdag. Er is een verdachte aangehouden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Ook in Rotterdam ging het mis toen een groep zich verzamelde in het centrum. Er werd met vuurwerk en glas gegooid naar de politie. Twee agenten raakten hierbij gewond en moesten naar het ziekenhuis. De ME moest er aan te pas komen om de situatie weer onder controle te krijgen. Er zijn twee aanhoudingen verricht.