Aanhoudingen en soort ´ontvoeringsbusje’ in beslag na melding verdachte situatie

De politie heeft na een melding over een verdachte situatie in Eindhoven aanhoudingen verricht en een soort ontvoeringsbus aangetroffen en in beslag genomen.

De politie kreeg woensdagavond een melding van een getuige die een verdachte situatie met wapens had gezien. Agenten zijn direct ter plaatse gegaan en treffen onderweg een verdacht wit busje aan. Het voertuig wordt aan de kant gezet en de inzittenden zijn gecontroleerd.

In de bus treffen de agenten extra aangebrachte sloten aan op de deuren en zien zij dat de laadruimte van de bestelbus bekleed is met plastic. De twee inzittenden kunnen volgens de politie niet duidelijk uitleggen waarom de bus er zo uitziet. Tegelijkertijd dat de agenten de bus aan het controleren zijn, komt er een telefoontje binnen bij de meldkamer. Een man meldt dat hij enige tijd is ontvoerd.

Er is nu een onderzoek gaande naar wat er precies heeft plaatsgevonden en wat de link is met de man die zegt ontvoerd te zijn geweest. In dit stadium van het onderzoek kan de politie volgens een woordvoerder niets zeggen. De ‘ontvoeringsbus’ is in beslag genomen en wordt onderzocht.