Aanhoudingen en wietkwekerij opgerold na oplichting 100.000 euro aan iPads en robotstofzuigers

De politie heeft aanhoudingen verricht voor een oplichtingszaak waarbij er geprobeerd is om voor meer dan 100.000 euro aan iPads en robotstofzuigers te bestellen.

Het onderzoek werd gestart toen begin dit jaar de TU in Delft wijkagenten benaderde en de zaak aan hen heeft voorgelegd. Onder hun naam werd geprobeerd 200 robotstofzuigers ter waarde van tienduizenden euro’s te bestellen en deze af te laten leveren op het TU terrein. Dezelfde oplichters probeerden ook een ander bedrijf op te lichten met de aanschaf van iPads ter waarde van meer dan 100.000 euro. In overleg met de officier van justitie hielden rechercheurs de drie verdachten, mannen van 20, 34 en 39 uit Waddinxveen, op het moment van de levering aan.

Verder onderzoek leidde naar woningen van de verdachten die direct zijn doorzocht. In een woning in Rotterdam werd een wietkwekerij met circa 200 platen aangetroffen en ontmanteld. Naast diverse gegevensdragers is er ook een auto in beslag genomen. De verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten en moeten zich later dit jaar verantwoorden voor de rechter.