In Amsterdam zijn acht personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij cocaïnesmokkel uit de Dominicaanse Republiek.

Op 20 augustus werd in de haven van Rotterdam een partij cocaïne aangetroffen in een container. Het leek erop dat de drugs vervoerd zouden worden naar Duitsland. Toen uit onderzoek bleek dat de partij toch in Nederland zou blijven werd de container gevolgd. Nadat de ananassen er bijna uit waren, werd de smokkelwaar verwijderd en overgeladen in een personenauto. De veertien blokken cocaïne zaten verstopt aan de voorzijde van een container uit de Dominicaanse Republiek.

Op 6 september werden de verdachten aangehouden nadat de mannen de cocaïne uit de container hadden gehaald en weg wilden rijden. De verdachten zijn tussen de 22 en 47 jaar oud. Vijf zijn afkomstig uit de regio’s Amsterdam en Tilburg. Naast de vijf mannen met de Nederlandse nationaliteit is er een Dominicaan aangehouden, een Turkse man en een Albanees. De partij cocaïne met een straatwaarde van ten minste 350.000 euro is na de aanhouding van de acht mannen direct vernietigd. De verdachten zitten vast en worden maandag 10 september voorgeleid bij de rechter-commissaris.