Aanhoudingen in Nederland na onderschepping op één na grootste partij heroïne ooit in Engeland

De politie heeft twee mannen aangehouden na de onderschepping van een grote partij heroïne in Engeland. Het gaat om de één na grootste heroïnevangst ooit in het land.

Naar aanleiding van informatie van de Britse politie werd door de Nederlandse politie een onderzoek gestart. Met een arrestatieteam werd een inval gedaan in een loods in Honselersdijk. Er was net daarvoor een container met balen rijst afgeleverd waarin de heroïne verstopt zou zitten.

In de loods zijn twee mannen uit Den Haag van 48 en 60 jaar aangehouden. Ze waren net bezig de lading te lossen. Een derde verdachte, een 38-jarige man uit Bleiswijk, werd later in zijn woning aangehouden. Hij was de chauffeur van de vrachtwagen die de container in Antwerpen had opgehaald en bij de loods afleverde.

De container was eerder per schip via de Engelse haven Felixstowe naar Antwerpen vervoerd. In Felixstowe was de heroïne al door de National Crime Agency (NCA) gepakt en uit de container gehaald. Vanaf de aankomst in Antwerpen werd de container door de Belgische en Nederlandse politie geobserveerd.

Op het moment van de aanhoudingen in Nederland heeft de NCA ook in Engeland een 45-jarige man aangehouden in verband met de smokkel. Het was de op één na grootste heroïnevangst in Engeland ooit. De straatwaarde van de pure heroïne bedraagt ongeveer 36 miljoen euro.