© crime-nieuws.nl

Aanhoudingen in onderzoek diefstal postduiven van meer dan 300.000 euro

De politie heeft aanhoudingen verricht in een onderzoek naar de diefstal van postduiven met een waarde van meer dan 300.000 euro.

De politie in Friesland heeft vier mannen uit Litouwen aangehouden voor de diefstal van kostbare postduiven met een totale waarde van meer dan €300.000,-. De diefstal vond plaats op 29 november 2021 in Steggerda, waar de duiven uit hun hokken werden gestolen. Na uitgebreid onderzoek en samenwerking met de Litouwse politie konden de vier verdachten worden opgepakt.

Uit het politieonderzoek bleek dat een grijze Audi, afkomstig uit Litouwen, in de nacht van de diefstal bij het pand was opgereden en kort daarna weer vertrok met gedoofde lichten. De identiteit van de drie inzittenden kon worden vastgesteld met behulp van de Litouwse politie. Het bleek te gaan om drie mannen van 22, 26 en 28 jaar oud. De vierde verdachte, een 28-jarige man uit Litouwen, was destijds niet bij de diefstal aanwezig en bevond zich in Zeeland op het moment van zijn aanhouding.

Drie van de vier verdachten werden door de politie in Litouwen aangehouden en overgeleverd aan Nederland. De vierde verdachte werd in Zeeland opgepakt en naar het noorden van het land overgebracht. De verdachten zitten momenteel nog vast en worden ondervraagd over hun mogelijke betrokkenheid.