© US Army via Wikimedia Commons

Aanhoudingen in onderzoek doodgeschoten ‘Lau’ in Amsterdam

De politie heeft twee verdachten aangehouden in onderzoek doodgeschoten ‘Lau’ in Amsterdam.

Het slachtoffer werd vrijdag (12 maart) aangetroffen op de Nico Broekhuysenweg. De man bleek overleden te zijn en de politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld. Hieruit bleek dat het slachtoffer door vuurwapengeweld om het leven is gebracht. Het gaat om de 22-jarige Lauranio Bronne uit Assendelft met de bijnaam ‘Lau’.

Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer vermoedelijk in de nacht van donderdag op vrijdag om het leven moet zijn gebracht. De recherche houdt er rekening mee dat hij niet op de Nico Broekhuysenweg, maar elders om het leven is gebracht. Voor zover nu bekend is hij voor het laatst in Assendelft gezien aan het begin van de nacht, meldt een woordvoerder van de recherche.

De politie heeft na uitgebreid onderzoek twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 28-jarige man uit Amsterdam en een 20-jarige man uit Zaanstad. Beiden zitten vast en worden verhoord. Hun mogelijke rol wordt onderzocht. De politie doet verder onderzoek naar de dodelijke schietpartij en achtergronden.