Aanhoudingen in onderzoek recherche naar handel in vuurwapens via internet

De recherche heeft in een onderzoek naar handel in vuurwapens, drie personen aangehouden.

De verdachten, een 33-jarige man uit Heerhugowaard, een 25-jarige vrouw uit Bovenkarspel en een 45-jarige man uit Grootebroek, zouden mogelijk alarmpistolen ombouwen om kogels af te kunnen vuren en deze aanbieden voor de verkoop.

Tijdens een onderzoek naar de verkoop van vuurwapens via internet kwam de recherche de 33-jarige man op het spoor. Op 20 april konden werd hij op heterdaad aangehouden toen hij een vuurwapen wilde verkopen bij het treinstation in Bovenkarspel. Vervolgens werd een woning doorzocht waar nog een vuurwapen en munitie werden gevonden. Hier werd ook een 25-jarige vrouw aangehouden.

Uit de verzamelde gegevens bleek volgens de recherche dat de verdachte contact zou hebben met een man uit Grootebroek, die mogelijk lopen maakte voor de vuurwapens. Deze man werd 30 april in zijn woning aangehouden.

De 33-jarige verdachte is voorgeleid bij de rechter-commissaris en zit vast. De andere twee verdachten zijn weer heengezonden maar blijven verdachten in deze zaak. De recherche zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen inzake de handel in vuurwapens niet uit