Aanhoudingen met getrokken vuurwapens en wapens in beslag na melding van gewapend conflict

De politie heeft na een melding van een conflict waarbij een vuurwapen zou zijn getoond, wapens aangetroffen en in beslag genomen.

Rond 18.30 uur op maandagavond kreeg de politie de melding van een conflict op de Zwolscheweg in Elburg. Hierbij zou volgens getuigen een vuurwapen zijn getoond. Drie personen die bij het conflict betrokken zouden zijn, waren weggelopen in de richting van het centrum. Agenten zijn ter plaatse gegaan voor onderzoek en zagen drie jongens die voldeden aan het opgegeven signalement. Omdat zij mogelijk een vuurwapen bij zich hadden, werden de jongens met getrokken wapen benaderd.

Bij een jongen troffen agenten een gas-alarmpistool, munitie en drugs en attributen aan die gebruikt worden bij het dealen in drugs. De jongen is na zijn aanhouding ingesloten voor verhoor. Na de aanhouding werd het woonadres van de verdachte bezocht. Daar werden verschillende op vuurwapens gelijkende wapens aangetroffen. Er wordt nog een nader onderzoek op echtheid ingesteld. Alle aangetroffen goederen zijn in beslag genomen. De andere twee jongens zijn niet opgepakt, wel zijn hun ouders ingelicht.