© Instagram

Aanhoudingen na brandstichting Tiel met mogelijke link fruitbedrijf afgeperst door zware criminelen

De politie heeft aanhoudingen verricht voor een brandstichting in Tiel die mogelijk gelinkt is aan een door zware criminele afgeperst fruitbedrijf.

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vier jongemannen aangehouden omdat ze vermoedelijk betrokken zijn bij de brandstichting bij een woning. Rond 3.00 uur kregen agenten de melding dat er brand was gesticht bij een huis aan de Kogge. Op camerabeelden was te zien dat iemand de voordeur in brand stak.

Agenten hebben direct in de omgeving uitgekeken en zagen al snel een verdachte auto rijden. Het kenteken werd doorgegeven aan alle agenten in de regio. Bij de snelweg A2 kon de auto langs de kant gezet worden. In de auto zaten vier jongemannen. De agenten troffen meerdere zaken aan die erop wezen dat de vier betrokken zijn geweest bij de brandstichting.

De verdachten zijn drie jongens uit Amsterdam van 17, 18, en 19 jaar. De vierde is een man van 23 uit Almere. Ze zitten vast en worden gehoord over hun rol. De politie onderzoekt nu of de brandstichting gelinkt is aan een reeks geweldsincidenten zoals beschietingen in de Bommelwaard. Het geweld is mogelijk gelinkt aan een fruitbedrijf in Hedel dat afgeperst wordt door zware drugscriminelen vanwege een onderschepte partij cocaïne.