Aanhoudingen na crash bij wilde achtervolging vanuit Tilburg tot in België

De Nederlandse en Belgische politie hebben na een achtervolging die in Tilburg begon meerdere verdachten aangehouden.

Bij de politie kwam afgelopen nacht melding binnen van een inbraak in Tilburg. Meerdere personen zouden hebben ingebroken in een woning aan de Hornstraat. Toen de politie arriveerde werden meerdere personen met maskers aangetroffen. Ondanks het gebruik van pepperspray door de politie, wisten twee verdachten te ontkomen in een vluchtauto, die bestuurd werd door een derde verdachte.

Er volgde een lange achtervolging met hoge snelheden tot in België. In het plaatsje Ravels crashte de vluchtauto. De verdachten wisten na de crash nog te ontkomen, maar werden later getraceerd en aangehouden in de buurt van vliegveld Weelde. Bij de zoektocht naar de verdachten werd de omgeving afgezet door de Nederlandse en Belgische politie en werden twee politiehelikopters ingezet.

De politie is nog op zoek naar een vierde verdachte. Die stapte niet in de vluchtwagen, maar rende na de confrontatie bij de woning in Tilburg richting winkelcentrum Heyhoef. Tijdens zijn vlucht wisselde hij nog van kleding. De politie doet verder onderzoek in deze zaak.