Aanhoudingen na gooien vuurwapen op straat bij vluchtpoging Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft aanhoudingen verricht en een vuurwapen in beslag genomen na een melding van een gewapende bedreiging.

Rond 00.45 uur in de nacht van maandag op dinsdag kreeg de politie melding dat iemand met een vuurwapen bedreigd zou zijn door de inzittenden van een auto. Toen surveillance-eenheden van de politie een onderzoek instelden, zag één van hen de auto rijden op de Bentincklaan. Hij reed in de richting van de Walenburgerweg.

Op de kruising van de Schieweg met de Schiekade stopte de auto en vrijwel direct rende één van de inzittenden weg. Toen agenten er achteraan gingen zagen zij dat de verdachte een vuurwapen op straat gooide. Hij kon snel worden aangehouden en daarbij werd gebruik gemaakt van een speciale procedure waarbij de agent hun vuurwapens trokken.

De 29-jarige verdachte werd overgebracht naar een politiebureau, net als de andere inzittende van de auto die ook werd aangehouden. Beiden verdachten zijn 29 jaar en afkomstig uit Rotterdam. Het vuurwapen en de auto zijn in beslag genomen. Hun mogelijke betrokkenheid bij de gewapende bedreiging wordt onderzocht.