Blokken cocaïne (foto ter illustratie)

Aanhoudingen na onderschepping 250 kilo cocaïne

Op de laatste dag van 2016 heeft het HARC-team een partij cocaïne van 250 kilo onderschept in de haven van Rotterdam. Er zijn ook aanhoudingen verricht.

De partij drugs werd aangetroffen in dozen met bananen uit Ecuador. De dozen waren op oudjaarsdag door een zeeschip gelost bij een logistiek fruitbedrijf. Het HARC-team deed een inval bij het bedrijf vlak nadat een vrachtwagen de dozen met bananen met drugs kwam halen.

Eén van de aangehouden personen is een medewerker van het fruitbedrijf. Hij wordt ervan verdacht misbruik te hebben gemaakt van zijn positie. Verder zijn ook twee personen die ingehuurd waren via een uitzendbureau aangehouden en vastgezet. Na de arrestaties zijn de woningen van de verdachten doorzocht. Daarbij werd cash geld, enkele tienduizenden euro’s, vuurwapens en tasers, een geldtelmachine, sieraden, een paar honderd kilo illegaal vuurwerk en andere waardevolle spullen gevonden en in beslag genomen.

In totaal zijn vijf mannen aangehouden. De verdachten zijn tussen de 29 en 47 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam, Schiedam, Spijkenisse en Berkel en Rodenrijs. Het onderzoek naar de drugssmokkel loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.