Aanhoudingen na poging doodslag en/of mishandeling motoragent Rotterdam

In Rotterdam zijn aanhoudingen verricht voor poging doodslag en/of mishandeling van een motoragent.

Rond 19.40 uur zondagavond zag een motoragent op de Goudse Rijweg een scooter rijden met achter hem een quad met daarop twee mannen. Toen de scooterrijder een wheelie maakte en zichzelf en anderen volgens de politie in gevaar bracht, besloot de agent de man aan te spreken.

De agent ging naast de, nog steeds wheelie-ende, scooterrijder rijden en maande hem te stoppen. Daar was de bestuurder van de achter hen rijdende quad het kennelijk niet mee eens. De bestuurder propte al rijdend zijn quad tussen de scooterrijder en de motoragent. De laatste moest hard remmen en uitwijken. Enkele seconden later deed de man op dr quad het nog een keer. Hij reed bijna tegen de motoragent aan, die alleen door remmen en uitwijken een aanrijding kon voorkomen. De scooterrijder wist in de tussentijd te ontkomen.

De motoragent gaf de mannen op de quad een stopteken en deed daarbij ook nog eens zijn sirene en zwaailicht aan. Pas op de Oudedijk vond de bestuurder het nodig om te stoppen. Daar werden de 18-jarige Rotterdammer en een 20-jarige man door de motoragent aangehouden. De bestuurder wordt verdacht van poging mishandeling en poging doodslag. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De bijrijder bleek geen identiteitsbewijs bij zich te hebben en is op grond daarvan aangehouden en later heengezonden. De bestuurder zit nog vast.